Diabetes

Diabetes øger risikoen for sygdom i tænder og mund

Forhøjet blodsukker over længere tid kan øge risikoen for at få gener og sygdomme i mund, svælg og tænder. Derfor er personer med diabetes mere udsatte for bakterier. Nadavias produkter bekæmper de bakterier der giver paradentose/parodontose og gingivitis, og de kan derfor være en vigtig brik for at bevare livskvaliteten.

Med nedsat immunforsvar udvikles sygdomme som tandkødsbetændelse og paradentose/parodontose hurtigere hos diabetes patienter, ligesom sår på kroppen kan have svært ved at hele. Det er videnskabeligt bevist, at de bakterier der opstår i mund og svælg kan spredes til blodbanen hvorfra bakterierne kan føre til tab af tænder. Årsagen er, at kæben kan blive porøs og derfor ikke kan holde på tænderne. Det nedsætter livskvaliteten og begrænser dit madindtag.

“Højt blodsukker nedsætter kroppens naturlige immunforsvar og gør dig mindre
modstandsdygtig over for betændelse.

Forskningen viser

Forskere har dokumenteret, at det også virker den anden vej. Det vil sige, at hvis du får helbredt din paradentose, bliver det lettere for dig at kontrollere dit blodsukker, og du kan måske endda skrue ned for mængden af medicin.

En ubehandlet tandkødsbetændelse kan udvikle sig til parodontose – og begge dele kan være grobund for hjerte- karsygdomme.

Nadavias produkter kan hjælpe dig forebygge og bekæmpe så uønskede bakterier undgås og samtidig kan der spares mange penge på tandlægeregningen. Se produkterne her.

Paradentose eller parodontose…?

De fleste af os kender sygdommen som “paradentose”.

Men faktisk så er den rigtige betegnelse “paradontose” eller parodontitis.

Kilde: Diabetesforeningens artikel om “Tænder og mund”.